top of page

GOAL 2018

SKAL 2018 BLIVE DIT BEDSTE ÅR NOGENSINDE?

HVAD HAR DU TÆNKT DIG AT GØRE ANDERLEDES I 2018

FOR AT OPNÅ DETTE?

Vi er nu halvvejs inde i januar. Har du sat din vision for 2018, fundet dit WHY og blevet skarp på dine værdier?

Du har nu haft 2 hele uger til at oversætte det til mål?

Du har haft 2 uger til at omsætte delmål til handling/adfærd og manifestere disse i underbevidstheden.

Hvordan er det gået?

Har du det som mange andre, at du godt ved, hvad du vil, men du ved ikke, hvordan du skal gøre det eller hvordan du skal holde snuden i sporet og nå dit mål?

SÅ ER DU KOMMET TIL DET RETTE STED.

GOAL 2018 MODELLEN hjælper dig til, hvordan du kan gøre 2018 til dit bedste år nogensinde.

Ved at følge min super effektive GOAL 2018 MODEL, vil du få bevidsthed om, hvad du vil gøre anderledes i 2018, hvilket er et MUST for at opnå andre resultater!

I min GOAL 2018 model får du adgang til mine super effektive værktøjer og gennemtestede modeller. Du vil blive guidet til et tilbageblik og refleksion over 2017, som vil give dig et klart og knivskarpt overblik over, hvad der er vigtigt for dig at skabe forandring omkring i 2018, hvad der er mere sandt og virkelig vigtigt for dig at fylde 2018 op med. Du bliver i stand til at sætte en hud ærlig, ægtefølt og inspirerende vison for 2018, hvilke mål din vision skal omsættes til og ikke mindst, hvordan du skal nå dine mål . Modellen hjælper dig til at skabe forandring der vil forvandle 2018 til dit bedste år nogensinde.

Desuden vil du blive guidet til kigge på dine værdier, justerer dem og lave den rigtige rækkefølge.

Den super gode målsætningsmodel vil hjælpe dig til at nå dine mål - blot du tager ansvar.

Ved at sætte mål udfra det som er vigtigst og som vil give dig størst værdi at skabe forandring omkring, finde dit WHY og lave en Action plan, der skridt for skridt vil hjælpe dig til at nå dit mål, bliver du i stand til at gøre 2018 til dit bedste år nogensinde.

Er du klar?

Du skal bruge :

 • TID (ca. 3 timer) Hvad er 3 timer ud af 8760 timer, som 2018 består af, hvis det er for at blive knivskarp på, hvad der er for nogle mål der er vigtigst for dig at sætte, for at du kan få dit bedste år nogensinde?

 • 100% ÆRLIGHED.

 • RO og en god stol

 • Dejlig kop kaffe eller the og vand.

 • Blog og pen.

Et nyt ubrugt år står åben foran dig. Spørgsmålet er blot hvad du har brug for, at 2018 skal indeholde for at gøre det til dit bedste år nogensinde og hvordan du skaber forandringen?

Der er noget meget værdifuldt i at kigge tilbage på 2017. Både for at få overblik, bevidsthed og bruge din ”guld” livsvisdom fra 2017. Hvad har fungeret godt i dit liv i 2017 og hvad har ikke fungeret? Uanset hvordan dit 2017 har været, så er der "guld" at hente til din vision for 2018. Med dit overblik over 2017, bliver du i stand til at sætte din vision for 2018, der vil transformerer din livskvalitet og gøre 2018 til dit bedste år -EVER.

LAV ET LIVSHJUL med tilbageblik på 2017

Først skal du lave et livshjul, som er et virkelig effektivt værktøj til at få overblik over, hvor tilfreds du har været i dine forskellige livsområder i 2017.Forestil dig at dit liv bliver delt op i livsområder og at hvert felt i hjulet repræsenterer et livsområde. Tegn dit livshjul op. Tag de livsområder, som passer til dig og skriv et livområde udenfor hvert felt.F.eks. familie, venner, børn, økonomi, kærlighed/partner, arbejde/studie, sundhed/krop, personlig udvikling, fritid. Har du flere eller andre livsområder laver du blot flere felter i hjulet.

LIVSHJUL

TEGN DIT HELT PERSONLIGE LIVSHJUL MED DINE LIVSOMRÅDER

Giv dig god tid til at reflektere over hvert livsområde, hvordan synes du det har fungeret for dig? Vurderer nu hvert livsområde på en skala fra 1-10, hvor tilfreds du har været i hvert livsområde.

(1= midten af hjulet og der trives du slet ikke og 10 er det bedste.) Skriv tallet yderst i livsområdet og skraver nu hvert livsområde fra midten og ud til det angivne tal.

Husk der er ikke noget der er rigtigt eller forkert. Det handler om, at være så ærlig så muligt omkring din livssituation. Kig nu på dit livshjul. Hvordan kører dit hjul? Kører det jævnt eller kører det ujævnt pga huller? Hvad tænker du om det du ser? Er der overraskelser? Har du livsområder, hvor det går bedre- eller dårligere end du troede?

Tag et A4 papir og tegn op som vist nedenfor svarende til antallet af dine livsområder.

1. Kolonne: Skriv livsområder plus det angivne tal for hvert område.

2. kolonne: Hvis et livsområde f.eks. er vurderet til 4, så afdæk hvilke ressourcer, det dækker

over?

3. kolonne: Afdæk også hvilke muligheder der er for forbedringer fra 4-10?

Hvis du virkelig skal skabe dit bedste år i 2018 nogensinde, hvad er det så for nogle livsområder, som du mener vil tilfører dig størst værdi at skabe forandring i?

RYD OP OG GIV SLIP

Nu har du også muligheden for at få kigget på det, som ikke længere støtter dig, men faktisk forhindre dig i at gøre det, som du gerne vil. Det er vigtigt at få ryddet op, smidt ud og givet slip på, for at du kan skabe plads til det ,som er virkelig vigtigt og sandt for dig. Og som du elsker.

Skriv noter her: Har du noget her som ikke længere støtter dig, som spænder ben for dig eller forhindre dig i at få dit bedste år eller være det menneske som du ønsker at være?

Hvad skal du give slip på her? Hvad kan du vælge at erstatte dine hæmmende mønstre/tanker osv med, som er mere positivt og støttende for dig?

 • Mønstre

 • Dårlige vaner

 • Tanker ( hvilke negative tanker har du som fører dig væk fra det du ønsker)

 • Overbevisninger

 • Kommunikation

 • Undskyldninger

 • Relationer/personer

Når du møder frygten, så spørg: ”Hvad er det værste, der kan ske? Og hva`så? Og hva`så?” indtil du kan se, at frygten egentlig ikke er der længere.

Byd frygten velkommen og gør den til din ven. Vid, at når den kommer på frem, så er det fordi, at du laver noget, som er vigtigt for dig . Tag frygten i hånden og gør det, du er bange for.......... ALLIGEVEL

Prøv også at tjekke op på om du har nogle:

 • Ærgrelser

 • Fortrydelse

 • Skuffelser

 • Eller om du har stødt på områder i dit liv, hvor du kan mærke, at du fortjener mere, men hvor du NØJES med?

Er der noget her, som du skalaccepterer for at komme videre i dit liv? Måske kan du bruge det, som du er utilfreds med, som inspirator til at gøre tingene på en anderledes måde i 2018 og lave et mål på det? Hvad kunne det evt. være for dig?

Hvad har du med fra 2017?

Hvad har været din største ah-ha oplevelse i 2017?

Hvad har været din vigtigste indsigt i 2017?

Hvad har været din vigtigste erkendelse i 2017?

Hvad har livet virkelig lært dig i 2017?

Hvad er den vigtigste ”GULD” livsvisdom fra 2017, som du kan give videre til dig selv?

Nu kan du afslutte 2017 med stor taknemmelighed for alle de erfaringer, oplevelser og visdom, du har fået som gaver. Desuden er det vigtigt, at anderkende dig selv for alt det du har gjort, været, valgt, besluttet og taget ansvar for i 2017. Du har gjort det så godt du kunne.

Du får brug for alt dette guld, når du skal sætte mål for 2018,

VÆRDIER

For at blive tilfreds i livet skal du leve i kongruens med dine værdier. Dine værdier er dine ledestjerner i livet. Lad derfor dine værdier understøtte dine mål.

Bliv skarp på dine værdier, de styrer dig og rækkefølgen af dine værdier er vigtig. Den bliver din identitet. Din værdirækkefølge fortæller dig også, hvad der er vigtigst i dit liv og den kan være styrende for dine valg og beslutninger i dit liv.

Find dine 5 vigtigste værdier og skriv dem ned på hver deres lille stykke papir. Eks. på værdier: kærlighed, sundhed, tryghed, venner, udvikling, succes, selvkærlighed. Læg papirslapperne i en lodret kolonne på et bord. Prioriter værdierne ved at sætte dem op imod hinanden. Spørg dig selv, hvilken en er vigtigst den eller den? Flyt rundt på dem, fortsæt indtil du er helt sikker på rækkefølgen.

GOAL 2018:

Nu er du klar til at se fremad. Lav din vision for 2018 og omsæt den til mål. Brug alt det du har mærket og lagt mærke til i øvelserne. Kig på dit Livshjul og svarene herfra, dine værdier, din livsvisdom og indsigter fra 2017 og mærk efter i dit hjerte. Med dit overblik over dit liv i 2017 har du nu samlet "guld" livsvisdom, som du kan lave din vision udfra og omsætte til specifikke mål.

Hvad du vil have mere af i dit liv i 2018 ? mindre af? har du noget du skal rydde op i og give slip på? dine ressourser, dine nye muligheder for forbedringer i dine livsområder, hvilke kvaliteter ønsker du sætte mere i spil, hvad du skal turde gøre og være for at blive det menneske du ønsker at være. Hvad skal du gøre anderledes i 2018 for at det bliver dit bedste år - EVER?

Tænk over, hvor i dit liv ønsker du forandring? Hvor kan du tilfører dit liv størst værdi at skabe forandring og hvad skal forandringen være helt specifikt for at 2018 kan skabe dit bedste år, EVER?

Oversæt din vision for 2018, dine ønsker, drømme, længsler eller udfordringer til 1-3 positive mål i nutid (Jeg vil....) og indenfor din egen kontrol. Har du mange mål, så prioriterer de vigtigste og nå dem først. Vigtigt så du kan holde fokus. Måske vil du opleve at de andre mål forsvinder, fordi når du løser et problem i dit liv, så vil du også kunne mærke det i mange andre områder af dit liv. Det er som en dråbe, der spreder sig som ringe i havet.

GOALMAPPING.

Nu vil jeg præsenterer dig for en målsætningsmodel, som er super effektiv, lavet af den dygtige Brian Mayne og kaldes Goal Mapping. Modellen skal bruges på hvert mål, du sætter. Vigtigt at hvert mål bliver udfyldt i egen model.

Vid at når du skriver dit mål ned, så programmerer du din hjerne – din underbevidsthed og der er 80% større chance for at du lykkedes med det.

ER DU KLAR?

DU HAR VALGET, MAGTEN OG MIN MODEL TIL AT SÆTTE MÅL DER VIL SKABE DIT BEDSTE ÅR, EVER. Du skal blot tage en beslutning og tage ansvar for det.

FREMGANGSMÅDEN:

1) MÅL Sæt et mål. Bliv specifik. Hvad vil du? eller Hvad ønsker du at opnå?

Hvordan ved du, at du er i mål? Slutdato = Hvornår skal dit mål være nået.

2) 1. og 2. delmål = du deler målet op i mindre bidder. Hvad er det første lille

delmål du skal nå? Hvad er dit andet delmål

3) MOTIVATION. Find dit WHY. HVORFOR vil du gerne nå dit mål?

Find 3 ting der kan motiverer dig. Hvad ville det betyde for dig, hvis du nåede dit mål?

Motivationen er din drivkraft og det er oftest en følelse f.eks. glæde, frihed.

4) ACTIONPLAN. Det er en handlingsplan for, hvilke skridt du skal tage for at

nå dit mål. 1. skridt = Hvad skal du starte med for at nå dit mål?

2. Skridt = Hvad er næste skridt du skal tage for at nå dit mål? 3.skridt o.s.v.

STARTDATO, hvornår starter du? Action planen er meget vigtig.

Hæng dit mål op et synligt sted.

Kig på dit mål hver dag, for at holde snuden i sporet indtil du har nået dit mål. Tænk på dine 3 motivationer, hvis du begynder at fjerne dit fokus fra dit mål. Følg din plan og hold dit fokus på næste skridt mod dit mål. Nyd dine skridt mod dit mål – du gør det for DIG og vær glad. Du vil aldrig fortryde det!

Jeg er allerede i fuld gang med mine egne skridt mod mine mål for 2018. Det giver mig den skønneste følelse at sætte mål, fordi jeg bliver i stand til både at skabe den forandring jeg ønsker og skabe retning og fokus i mit liv som virkelig giver mening, glæde, energi, ro og motivation.

Når jeg kan, så kan du også.

Rigtig god fornøjelse.

Kærligst Bente

Udviklings & Stresscoach

bottom of page